De historie van de Eindhovenwinkel

Opening oktober 2008 door burgemeester Rob van GijzelDe Eindhovenwinkel is een initiatief van journaliste en publiciste Dorothée Foole.
Foto rechts: De winkel werd in oktober 2008 officieel geopend door burgemeester Rob van Gijzel (tweede van rechts). Ook op de foto: Dorothée Foole (tweede van links).

Doelstelling van de winkel is het verkopen van artikelen die een directe relatie met Eindhoven hebben en om schrijvers, dichters, kunstenaars en designers uit Eindhoven een platform te bieden waardoor zij zich aan een groter publiek kunnen presenteren. Ook tijdens de Dutch Design Week hebben designers van haar locatie(s) gebruik mogen maken.

De Eindhovenwinkel heeft geen vaste locatie, maar maakt gebruik van leegstand in de binnenstad van Eindhoven. Daarbij biedt de Eindhovenwinkel via haar webshop alle artikelen te koop aan.
Burgemeester Rob van Gijzel opende destijds de winkel in een voormalige schuilkelder onder het pand van Jack & Jones op de hoek Kerkstraat/Rechtestraat.

Vervolgens heeft de Eindhovenwinkel via leegstand de volgende locaties gehad: Piazza Eindhoven, diverse locaties Catharinaplein, Etalage (Edenstraat), Smalle Haven en Nieuwe Emmasingel.
Momenteel (2020) is de Eindhovenwinkel te bezoeken via de website, maar is steeds op zoek naar geschikte leegstaande ruimte in het centrum van Eindhoven.

20110129 4148slimste 800x313